İran Vatandaşlık Danışmanlık Şirketi
Background

İran Vatandaşlığı

İRAN OTURMA İZNİ

Gurbetçilerin herhangi bir istihdam için İran'da bir çalışma iznine veya istihdam lisansına sahip olmaları gerekir. Görevli organ, Kooperatif, Çalışma ve Sosyal Refah Bakanlığının bir bölümü olan "Yabancı Yurtiçi İstihdam Dairesi" dir. İhtiyaçlar, İran İş Kanunu'nun 120-129. Maddeleri arasında belirlenmiştir. Genel olarak, bir yabancı işçiye ancak aynı düzeyde eğitim veya uzmanlığa sahip bir İran yoksa bir çalışma izni verilir. Bu çubuğu çok yüksek ayarlar. İran'da bir girişim kurmadıkça yabancılar kendi başına bir çalışma izni başvurusunda bulunamazlar. İşverenlerin, taleplerini ve belgelerini, Doğrulama için Yabancı Uyruklular İstihdam Bölümü Genel Müdürlüğü tarafından listelenip ilan edildiği gibi sunmaları gerekir. Bu liste, normalde, başvuranın özgeçmiş ve uzmanlık belgeleri, şirketin resmi belgeleriyle birlikte verilen işverenden gelen talep mektubu (kayıt bildirimi, en son değişiklikler, tablo ve benzeri) dahil olmak üzere başvuru sahibinin kimlik belgelerini gerektirir. Bu aşamadan önce, işverenler yabancılarla bir iş sözleşmesi yapamazlar. Ardından, belgeler Yabancı Uyruklular İstihdamı Teknik Kuruluna gönderilir ve çalışma izninin verilmesine ilişkin çok katıdır.
FIPPA ("Yabancı Yatırımların Teşviki ve Korunması Hakkında Kanun"), yabancı yatırımcılara, yöneticilere ve uzmanlara ve yakın aile bireylerine vize, oturma izni ve çalışma izni almalarını sağlar. Yine de, İran vatandaşlarının istihdamı için teşvikler var.
Çalışma iznleri her durumda bir yıl geçerlidir. Yenileme, işveren tarafından bir başvuru gerektirir. Yazılması ve izin yenilenmesi gerekliliğini açıklaması gereken başvuru, çalışma izni son kullanma tarihinden en az bir ay önce işveren tarafından teslim edilmelidir. İş izinlerinin bir yıllık geçerliliğinin sona ermesi üzerine, işverenler sözleşmeyi yenilemekten kaçınabilirler. Bununla birlikte, iş sözleşmesinin feshi, Çalışma İzninin feshi ile sonuçlanacak olan İstihdam Bakanlığı tarafından teyit edilmesini gerektirir. İzinsiz çalışmak veya lisanssız bir çalışanı istihdam etmek yasalar tarafından cezalandırılır.
FIPPA'nın yürütme direktifine göre, Dışişleri Bakanlığı, İran elçiliklerinden, bir talebi aldıktan sonra üç veya daha fazla vize için bir vize izni (üç yıllık bir vize izni) ve üç aylık bir oturma izni talebinde bulunma yükümlülüğü altındadır yabancı yatırımcılar için bir FIPPA lisansı verme sorumluluğunu üstlenen İran Ekonomik ve Teknik Yardım Örgütü (OIETAI) 'dan. Bu vizeyi kullanarak İran'a giren insanlar üç yıllık bir oturma izni alabilir ve bir yıl geçerli olan, ancak yatırımcının FIPPA lisansı verildikten sonra yenilenebilen bir çalışma iznine sahip olacaklardır.
Yabancıların istihdam sigortası İran için olana benzer ve Ulusal Refah Örgütü'nden (Ta'min Ejtemae'i) benzer oranlarda elde edilebilir. İran Sosyal Yardım Yasası'nın 5. maddesine göre, yabancılar kendi ülkelerinde sigortalı olduğunda, iş kazalarını, hamilelikleri, maaşlar, engellilik, emeklilik ve ölümle ilgili tazminatları kapsayan yabancı sigortanın işvereni İran sigortasından muaf tutulabilir.
Yukarıda da belirtildiği gibi, yabancıların İran vergisine tabi kılmak için İran Çalışma ve Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan çalışma izni ve ikamet izni almaları gerekiyor. Bu çerçevede, yabancılardan ülkeye giriş ve çıkışlarını kolaylaştırmak için uzun vadeli çoklu vize verilmektedir. Gerekli izni olmayan yabancılar, nadiren İran'a yapılan yolculuklar vasıtasıyla İran'da faaliyete başlarlarsa, İran Vergi ve Organizasyon ve Çalışma ve Sosyal Refah Örgütü tarafından belirlenen ince ve gelir vergisi ödemelerine tabi olacaklardır. İran Yasası, İran'da çalışma göçmen olarak kabul edilmesi için minimum gün sayısını belirlemez. Normalde Göçmenlik Polisinin bir yabancı'nın İran'da çalışıp çalışmadığını doğrulaması görevidir.
Yabancılar gelirinin vergilendirilmesine ilişkin olarak, yabancı çalışanlara ödenen maaş, aynı oranlardaki İran maaşlarıyla vergilendirilir. İran'ın doğrudan vergilere ilişkin yasası 131, İran'da ödenecek gelir vergisi, gelir parantezlerine bağlı olarak % 15 ila % 35 arasında değişmektedir.
Ayrıca, İran, İtalya, Fransa, Almanya, Avusturya, İspanya, Çin, Türkiye ve yakın geçmişte Kıbrıs da dahil olmak üzere dünyanın birçok ülkesiyle Çifte Vergilendirmeyi Kazandırma Konusundaki Antlaşma imzaladı. İşbu Antlaşma hükümlerine göre, bir başvuran tarafından ödenen vergi miktarı, diğer ülke tarafından bir kez daha vergilendirilemez; ancak, iki ülkenin vergi oranları arasındaki farkın yüzdesi, başvuru sahibi.
Yabancı şirketler için vergi oranı İran şirketleri için de aynıdır. Ya şirket % 100 yabancılara aittir ve İran'da kayıtlıdır veya şirket yabancı bir şirketin temsilcisi veya şubesidir, aynı vergi kuralları geçerlidir. Sadece araştırma, fizibilite çalışması ve pazarlama yapan, yabancı şirketlerin şubeleri için gelir sağlamadan bazı muafiyetler sağlanmaktadır. İran'daki şirketler için vergi oranı yıllık kârın % 25'idir.

NASIL
BAŞVURULUR

GEREKLİ
ŞARTLAR

AVANTAJLAR & DEZAVANTAJLAR

YAŞAM
ŞARTLARI

Sizi Arayalım

0 216 410 22 22
title

İran Vatandaşı Olmak mı İstiyorsunuz.

Konusunda Uzman Ekibimiz İran Vatandaşı olabilmeniz için size profesyonel hizmet sunmak için hazır. Sizi bilgilendirebilmemiz için formu doldurabilirsiniz.

İran vatandaşlığı başvurusu nasıl yapılır?

Vize Türleri ve Gerekli Belgeler
Giriş Vizesi
Giriş Vizesi, ekonomik, ticari, kültürel ve endüstriyel amaçlı sınırlı bir süre (bir kez - iki veya birden fazla) İran'a seyahat eden yabancı uzmanlar ve işadamları için verilen izintir.
Gerekli belgeler:
İki tamamlanan vize başvuru formları
En az altı ay geçerli pasaport
3 yeni fotoğraf (boyut 3x4cm)
Vize ücreti
Zarfın adresini ve kayıtlı posta bedelini karşılamak için yeterli peşin ödemeli posta gönderin.
Gerekirse görüşme
Yük taşımacılığı ve nakliyatı için vize
Bu vize, İran'a veya diğer ülkelere yük taşıyan yabancı sürücüler için verilecektir. Bu davalarda, İran İslam Cumhuriyeti Diplomatik Misyonları ile önceden koordine edilmesi gereklidir.
Gerekli belgeler :
İki tamamlanmış vize başvuru formu
Geçerli Pasaport, en az 6 ay süreyle
3 yeni fotoğraf (Boyut 3x4cm)
Başka ülkelerin destinasyonlarına kargo taşıyan sürücüler için üçüncü ülke vizesi bulundurma.
Vize ücretinin ödenmesi
Adresli zarfı ve kayıtlı postanın Kapağına yeterli ön ödemeli posta pulunu gönderin.
Gerekirse mülakat.
Çalışma İzni Vizesi
Bu vize, İran'da çalışmak isteyen yabancı uyruklulara verilecek. İranlı evsahibi, çalışma iznini ilgili makamlardan önceden temin etmelidir.
Gerekli belgeler:
İki tamamlanmış vize başvurusu (Form ...)
geçerli pasaport, en az 6 ay süreyle.
3 fotoğraf (Boyut 3 '4)
Vize ücreti
Zarfın adresini ve kayıtlı posta bedelini karşılamak için yeterli peşin ödemeli posta gönderin.
Gerekirse mülakat
Hangi Vize ? Artılar ve eksiler
Öncelikle işlemi anlamak önemlidir. Transit vizeler dışında, tüm vize başvuranlarının Tahran'daki Dışişleri Bakanlığı (MFA) tarafından 'onaylanması' gerekiyor. Bu varışta vizeye başvuranlar, varışta daha önceden veya daha uzun süre beklemek üzere onaylanabilenler de içerir.

Onayladıysanız MFA konsolosluğa, başvuru formunuzu, pasaport fotoğraflarınızı ve ücretinizi alan ve vizeyi veren bir yetki numarası gönderir. Ücretler, ülkenize bağlı olarak değişir; bkz. İran elçiliği web sitesi.
Transit vizeler yalnızca turist vizelerine göre kısmen daha ucuzdur ve Tahran'dan izin almaları gerekmese de yedi güne kadar sürebilir. Seçim, o zaman, peşin veya varışta bir turist vizesi alıp almayacağınızdır.
Turist vizesi 30 güne kadar çıkabilir ve uzatılabilir. İran'a gelmeden önce alınmalı ve yayın tarihinden itibaren 90 gün süreyle geçerli olmalı. Bu en emin seçenek.
Varışta turist vizesi (VOA) Herhangi bir İran uluslararası havaalanına varışta 30 gün süreyle verilir. Girişten mahrum kaldığınız için elverişli ancak nispeten risklidir.
Transit vize Beş ila yedi gün arası süren bu son çare. Farklı ülkelerden girip çıkmanız ve bir vizeden başka bir ülkeye biletiniz olması gerekir. Transit vizeler, ABD pasaport hamilleri tarafından kullanılamaz. Çoğu diğer uyruklu vatandaşlara bir veya iki gün içinde vizeler temin edilebilir ve hiçbir yetkilendirme numarası gerekmez.
Varışta Turist Vizesi
İran çoğu Avrupa, ASEAN, Körfez Arap ve Orta Asya ülkeleri, birçok Güney Amerika ülkesi, Avustralya, Çin, Hindistan, Japonya, Yeni Zelanda ve yaklaşık 65 ülkeden gelen insanlara varışta 30 gün süreyle turist vizesi (Havaalanı Vizesi) yayınladı. Güney Kore. Kaybedilenler İngiltere, Kanada ve ABD'dir.
Pasaportlar
İran, İsrail pasaportu vatandaşlarına vize vermeyecek ve İsrail pasaportu olan insanlar sınırdan uzaklaştırılacaktır (İsrail pasaportuyla İran'a uçuş yapamazsınız). Benzer şekilde, diğer pasaportlarda İsrailli bir damga bulunması, geri çevrildiğinizi veya bir sonraki uçuşa başlandığını görecektir. Ve sadece İsrail damgaları değil - İsrail'e girmeniz gerektiğini ima eden sınır noktalarında Ürdün ya da Mısır'dan çıkış pulları için dikkatlice kontrol ediyorlar.


İran vatandaşlığı için gereken şartlar nelerdir ?

Vatandaşlık: İran Medeni Kanunu'na dayanmaktadır.
Doğum : Genel olarak, İran topraklarındaki doğum otomatik olarak vatandaşlık kazanmaz. Aşağıda, İran topraklarında doğumun vatandaşlığa kavuştuğu durumlar görülmektedir: Çocuk, bilinmeyen ebeveynlerden doğmuştur. Vatandaş olmayan insanlara doğan çocuğu, biri İran'da doğdu. 18 yaşına eriştikten sonra en az bir yıl İran'da oturmaya devam eden vatandaş olmayan insanlardan doğan çocuk.
Köken: Çocuğun doğduğu ülkeden bağımsız olarak bir İranlı babaya doğan çocuk.
Evlilik: İranlı bir erkekle evlenen yabancı kadın vatandaşlık hakkına sahiptir.
Doğallaştırma yoluyla: İran vatandaşlığı aşağıdaki koşulların yerine getirilmesi üzerine edinilebilir: Kişi, en az 18 yaşında olmalı, beş yıl boyunca İran'da ikamet etmiş, askeri bir kaçak olmamalı ve büyük bir suçtan mahkum olmamalıdır.
Vatandaşlığa geçmiş İran vatandaşlarının eşleri ve küçük çocukları (18 yaş altı) aynı zamanda İran vatandaşı olarak görülüyor.
Çifte Vatandaşlık : TANINMAMAKTADIR. İstisnalar: Yabancı bir ülkede doğum nedeniyle vatandaşlık alan bir İranlı babanın çocuğu. İran'la evlenen yabancı bir kadına ister istemez de olsa İran vatandaşlığı verilir.
Vatandaşlığın Kaybı
Gönüllü: İran vatandaşlığını gönüllü olarak bırakmak isteyen kişi, 25 yaşına gelmiş, askerlik yapmış, ülkedeki tüm işleri halleder ve Bakanlar Kurulunun iznini almış olmalıdır. Vatandaşlığın kaldırılmasına ilişkin kurallar İran Kanununda belirtilmiş olsa da, pratik deneyimler Konsey'in izinlerinin elde edilmesinin zor olduğunu ve dolayısıyla İran vatandaşlığının yasal vazgeçilmesini engellediğini göstermiştir.
Davranış (Sicil): Yabancı vatandaşlığın gönüllü olarak edinilmesi İran vatandaşlığının otomatik olarak kaybedilmesine yol açmaz. İran kanunlarına göre, yasal prosedürlere uyulmadan yabancı vatandaşlık alan herhangi bir İranlı vatandaşın İran hükümeti tarafından tanınan bir vatandaşlıktan vazgeçmesi söz konusu değildir. Hükümetin gözünde bir erkek (ve bazı durumlarda eşi ve çocukları) halen yeni vatandaşlık ülkesindeki statüsüne bakılmaksızın İran vatandaşı olarak görülüyor.


İran yaşam şartları nelerdir ?

Aylık Kira
Şehir Merkezinde Daire (1 yatak odası) 15.296.735.71 ﷼
Daire (1 yatak odası) Merkez dışında 9,735,149,32 ﷼
Şehir Merkezinde Daire (3 yatak odası) 35.688.530.67 ﷼
Daire (3 yatak odası) Merkez dışında 21.432.956.59 ﷼.
Şehir Merkezinde Daire Almak İçin Metrekare Fiyat 56.615.924.24 ﷼
Metrekare Başına Daire Satılık Daire Merkez Dışında 29.485.817.47 ﷼
Maaşlar Ve Finansman
Aylık Ortalama Net Maaş (Vergi Sonu) 17.078.324.12 ﷼
İpotek Faiz Oranı Yüzdeler İtibariyle (%), Yıllık, 20 Yıl Sabit Faiz Oranı 18.66
Nerede Yaşamalı ?
Tahran, İran'ın en büyük kenti değil, aynı zamanda Batı Asya'nın en büyük kenti olduğunu iddia ediyor. 1796 yılından bu yana İran'ın başkenti olan Tahran, popülaritesinin 20. ve 21. yüzyıllar boyunca genişlediğini ve metropolitan alanının nüfus büyüklüğü açısından dünyanın 29'uncu sırada olduğunu gördü. Tahran durumu itibariyle , bir mıknatıs haline geldi. Modern kentsel gelişmelere ve büyümekte olan ekonomiye çekilen gurbetçiler için en uygun yerlerden biridir.

Bir Sorunuz mu Var !

Vatandaşlık İşlemleri konusunda bize ulaşın